FOK BALIKLARI NEDEN BU KADAR YALNIZ?

      Ne zaman psikolojikmen kendimi bir canlıya benzetsem kendimi fok balıklarında buluyorum. Onlar dünyanın dışlanmış bir köşesinde buzulların arasında masumca yaşayan canlılardır tıpkı sınıfın en ön sırasına atılmış bir Gedik misali...Bi o kadar soyutlanmış bi o kadar dışlanmış...Düşünün potansiyel arkadaşınızın biri kutup ayısı birisi penguen, kutup ayısı  desen ayı olmuş bal yapamıyor, penguen desen kuş olmuş uçamıyor.Benim yanımdakilerden birisi Akan birisi Bedir.Hangisi kutup ayısı hangisi penguen siz karar verin.

        Bu dışlanmışlık ve yalnızlık hayatın her alanında gözükür.Siz hiç bir fok balığının hayatını anlatan bir hikaye gördünüz mü bırakın hayatını anlatan içinde fok balığı geçen bir hikaye duydunuz mu?Peki ya hangi atasözünde veya deyimde fok balığı gördünüz ya eşek hoşaftan anlamaz ya saklarsın samanı inekler aç kalır nerden biliyorsunuz belki fok balığı da hoşaftan anlamıyor.Anlayacağınız atalarımız da bu konu hakkında hiç duyarlı değil.Bu duyarsızlık sinema sektöründe de var.Örneğin:Chris Wedge ve Carlos Saldanha 4 tane Buz Devri filmi yapıyorlar içinde 1 tane fok balığı yok sanki fok balıkları çölde yaşıyor.Chris Wedge ve Carlos Saldanha da bu konu hakkında duyarsız.

           Siz fok balığı nedir bilir misiniz?Ne kadar centilmen ve bi o kadar utangaçtırlar. Örneğin fok balığı camiasında kimse birbirine yan gözle bakamaz.Çünkü fok balıklarında esas olan namustur.Fok balığı kadar delikanlı bir hayvan bulamazsınız. Siz hiç kutup ayısından kaçan fok balığı gördünüz mü gördüyseniz de montajdır.

             Bakın şu fok balıklarına aynı ben değil mi?O masumiyet , o delikanlılık , o centilmenlik bi o kadarda o çile o dışlanma , o toplumsal anlaşmazlık...Aynı ben , aynı ben.
   

              Sonuç olarak bu konu hakkında duyarlı ve bu yazının esin kaynağı olan Recep İvedik 'inde dediği gibi fok balıkları çok yalnız.

                                                                                   

                                                                                                                                                                    Muhammed GEDİK

  

  • SALMAN KAPLAN

    YAZIL ŞEKİL YOLUNDAN ÇEKİL GEDOOOOOO AYIKKSIN ''SK8''

  • ABDULSAMET AKAN

    kardeşim fena yazmışsın helal olsun :D

  • MUHAMMED GEDİK

    içerden hitekle sadfnsdj:d

Yorum Yap